Zkratka na hlavní stranu: Alt + Shift + horní 2(ě)
Linkedin FB e-mail Google Plus Twitter

Hledat na tomto webu

 
 

Vražda v armádě

 

Vytvořeno
10.5.2005

 

Před časem proběhla médii zpráva, že v armádě USA byl po mnoha letech udělen trest smrti - za vraždu. Za vraždu? Jak může být voják americké armády odsouzen za vraždu? Já jsem myslel, že pojem "vražda" vůbec neznají, vždyť na to mají termíny jako "zničit cíl" nebo "odstranit nepřítele". A proč někoho soudí za to, k čemu ho sami vycvičili, k čemu ho vedli, a za co ho platili?

Důvod je ten, že zničil jiný cíl, než si přáli. On ten americký voják byl totiž muslimského vyznání a poslali ho zabíjet své krajany. Patrně v něm i po americkém výcviku zbyl kus člověka a cosi se v něm hnulo - rozhodl se vzepřít. Po mnohaměsíčním výcviku a vymývání mozku se ani nelze divit formě, jakou to udělal. Počkal až ho odvelí na místo akce, tam v noci hodil nějaký ten granát do důstojnických stanů a pak střílel nazdařbůh kolem sebe po táboře.

Asi se mu nedá vyčítat, že se rozhodl postavit proti rozkazu zabíjet ve své původní domovině, jen snad mohl zvolit nějaký mírumilovnější způsob odporu. Ačkoliv, aspoň využil co ho v U.S. naučili, i když odstranil nepřítele svého a ne jejich. Když už ho nutili střílet, ať se pak nediví, že přehodnotil kdo je pro něj nepřítel.

Co opravdu nechápu je, že pouhou změnu cíle nazvali vraždou. Vždyť to byl obyčejný vojenský zásah. Nebo pokud snad Spojené státy uznaly, že zabíjení v rámci války je vražda, jak je potom možné, že Bush ještě nedostal elektrické křeslo?

Skok nahoru na: Navigační menu
(klávesová zkratka Alt + Shift + horní „5”)

Zaujala Vás tato stránka?

  • Přidat do záložek (Ctrl+D)
  • Sdílet odkaz (vysílačka)Skok nahoru na:
  • Vytisknout (Ctrl+P)
  • Citovat podle ČSN ISO 690

    Tuto stránku

    ADÁMEK, Martin. Vražda v armádě. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-04-19]. Dostupné z: https://www.adamek.cz/clanky/postrehy/vrazda-v-armade

    Celý web

    ADÁMEK, Martin. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-04-19]. Dostupné z: https://www.adamek.cz

 

 
 

Národní kulturní dědictví

WebArchiv – Stránky archivovány Národní knihovnou ČR Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR pro svou kulturní, vzdělávací, vědeckou, výzkumnou nebo jinou informační hodnotu za účelem dokumentace autentického vzorku českého webu. Jsou součástí kolekce českých webových stránek, které NK ČR hodlá dlouhodobě uchovávat a zpřístupňovat pro budoucí generace. Jejich záznam je součástí České národní bibliografie a katalogu NK ČR.  

 

 
 

Pro rozptýlení

Manažer je člověk, který se domnívá, že tři ženy mohou porodit jedno dítě za tři měsíce.

 

Pro zamyšlení

Na dosažení cíle máte jeden život, ne jeden pokus.
[Bill Gates]