Zkratka na hlavní stranu: Alt + Shift + horní 2(ě)
Linkedin FB e-mail Google Plus Twitter

Hledat na tomto webu

 
 

Výskyt vtipů v praxi

 

Vytvořeno
16. 2. 2008

 

Možná znáte ten klasický: „Víte, jak matematik vaří vodu na čaj? Vezme rychlovarnou konvici a podívá se, jestli je v ní voda. Když zjistí, že konvice je prázdná, nalije do ní vodu a konvici zapne. Pokud tam voda byla, tak ji vylije a tím převede situaci na předchozí případ…” Zjistil jsem, že jsem asi matematik.

PC mám zapojený přes UPS. A UPS vypínám, když vypínám PC. Takže abych při příchodu nemusel pracně zapínat UPS, a pak ještě PC, tak jsem si v BIOSu nastavil, že po obnovení napájení (po obnovení dodávky el. proudu) se má PC sám zapnout. Takže přijdu domů, zapnu el. rozvod, zapnu UPS, a PC už automaticky bootí.

Jenže – někdy výjimečně po vypnutí PC nechám, z různých důvodů, zapnutou UPS. A pak přijdu domů, chci zapnout UPS, abych tím zapnul PC – ale ejhle, UPS nejde zapnout, když už je zapnutá – a přitom PC je vypnutý. Co s tím? Půl sekundy jsem zaváhal a pak jsem s naprostou samozřejmostí vypnul a zapnul UPS. A tím PC úspěšně zapnul.

Až potom mi došlo, že stačilo na PC stisknout power. Jenže já si úplně odvykl, že tam je, když ho nepoužívám – zapínám zapnutím UPS a vypínám volbou "start" ve Windows.

Takže tolik o převádění problémů, na již vyřešené, v praxi.

PS: Před zapínáním konvice někdy také vyliji zbytek vody a napustím novou – ale to je účelný krok kvůli uvolněnému vodnímu kameni, to není kvůli převodu problému na jiný.

Skok nahoru na: Navigační menu
(klávesová zkratka Alt + Shift + horní „5”)

Zaujala Vás tato stránka?

  • Přidat do záložek (Ctrl+D)
  • Sdílet odkaz (vysílačka)Skok nahoru na:
  • Vytisknout (Ctrl+P)
  • Citovat podle ČSN ISO 690

    Tuto stránku

    ADÁMEK, Martin. Výskyt vtipů v praxi. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-04-19]. Dostupné z: https://www.adamek.cz/clanky/postrehy/vyskyt-vtipu-v-praxi

    Celý web

    ADÁMEK, Martin. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-04-19]. Dostupné z: https://www.adamek.cz

 

 
 

Národní kulturní dědictví

WebArchiv – Stránky archivovány Národní knihovnou ČR Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR pro svou kulturní, vzdělávací, vědeckou, výzkumnou nebo jinou informační hodnotu za účelem dokumentace autentického vzorku českého webu. Jsou součástí kolekce českých webových stránek, které NK ČR hodlá dlouhodobě uchovávat a zpřístupňovat pro budoucí generace. Jejich záznam je součástí České národní bibliografie a katalogu NK ČR.  

 

 
 

Pro rozptýlení

V nebi se sejdou tři fyzikové: Newton, Pascal a Archimedes. I rozhodnou se zahrát si na schovávanou. Archimedes, jako služebně nejstarší, počítá u pikoly. Sotva začne, Pascal zmizí skryt ve vegetaci. Newton jen popojde, nakreslí na zem okolo sebe čtverec metr krát metr a čeká. Archimedes dopyká, otočí se a zvolá: „Deset, dvacet - Newton!” Newton však zakroutí hlavou a povídá: „Kdepak – Newton na metru čtverečném je přece Pascal!”

 

Pro zamyšlení

Kdo chce hýbat světem, musí pohnout nejdříve sám sebou.
[Socrates (Sókratés)]