Zkratka na hlavní stranu: Alt + Shift + horní 2(ě)
Linkedin FB e-mail Google Plus Twitter

Hledat na tomto webu

 
 

Co by vyprávěl můj batoh
psací cvičení

 

Vytvořeno
18. 11. 2011

 

Krátké texto-psací cvičení na téma „Co by vyprávěla moje taška“ (resp. v mém případě batoh).
Napsáno v rámci účasti na jednom kurzu.

Smysl cvičení: Podívat se na popisované téma pohledem někoho jiného …nebo i něčeho.

Co by vyprávěl můj batoh

Je mi přibližně 16 let. Původně jsem byl drahý značkový batoh, používaný jen na pěší výlety, protože na cokoliv jiného by mě byla škoda. Po asi pěti-sedmi letech jsem začal sloužit i jako týdenní zavazadlo pro ježdění autobusem na intr a zpátky. Pak v květnu 2002 přišla maturita a plně jsem se zařadil do pracovního života – od září 2002 jsem začal sloužit jako primární (hlavní) denní zavazadlo pro dojíždění ráno na fakultu a večer zpátky. Tato funkce mi zůstala dodnes – vykonávám ji už skoro 10 let.

Během té doby jsem prošel jednou operací – šikovný výrobce batohů mne zgenerálkoval – opravil mi spodek zad a jejich spoj se dnem. A taky přidal vnitřní kapsu na harddisk a popruh na 1,5litrovou lahev; a zvenku reflexní pruhy.

Ač už leccos pamatuji, pracuji dodnes, protože mí nástupci stejné kategorie (25 l) jsou příliš vychrtlí a nevejde se do nich áčtyřková diplomatka, kterou nosím už těch necelých deset let. Taky pořád tu jednu. V posledním roce a půl k ní občas přiberu i 17palcový notebook. To dnešní pětadvacítky neumí (můj výrobce už šije jen pro armádu), tak sloužím dodnes.

Skok nahoru na: Navigační menu
(klávesová zkratka Alt + Shift + horní „5”)

Zaujala Vás tato stránka?

  • Přidat do záložek (Ctrl+D)
  • Sdílet odkaz (vysílačka)Skok nahoru na:
  • Vytisknout (Ctrl+P)
  • Citovat podle ČSN ISO 690

    Tuto stránku

    ADÁMEK, Martin. Co by vyprávěl můj batoh: psací cvičení. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-07-27]. Dostupné z: https://www.adamek.cz/clanky/postrehy/co-by-vypravel-batoh

    Celý web

    ADÁMEK, Martin. Martin Adámek [online]. Náchod / Meziměstí [cit. 2024-07-27]. Dostupné z: https://www.adamek.cz

 

 
 

Národní kulturní dědictví

WebArchiv – Stránky archivovány Národní knihovnou ČR Tyto stránky jsou pravidelně archivovány Národní knihovnou ČR pro svou kulturní, vzdělávací, vědeckou, výzkumnou nebo jinou informační hodnotu za účelem dokumentace autentického vzorku českého webu. Jsou součástí kolekce českých webových stránek, které NK ČR hodlá dlouhodobě uchovávat a zpřístupňovat pro budoucí generace. Jejich záznam je součástí České národní bibliografie a katalogu NK ČR.  

 

 
 

Pro rozptýlení

Kdysi se firma IBM rozhodla nechat si na zkoušku vyrábět některé díly v Japonsku. V zadání byla mj. klauzule, že se tolerují tři chybné součástky z 10 000. S první dodávkou přišel následující průvodní dopis:
„My Japonci těžko chápeme vaše americké obchodní praktiky. Přesto jsme podle smlouvy zvlášt vyrobili ke každým 10 tisícum součástek tři vadné a přidali jsme je do dodávky. Doufáme, že s nimi budete spokojeni.”

 

Pro zamyšlení

Kritizovat – to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já, kdybych to uměl.
[Karel Čapek]